Capital.ba

Ostvaren promet na Banjalučkoj berzi preko 70.000 KM

24.01.2020. / 16:08

BANJALUKA – Na Banjalučkoj berzi današnjem ostvaren je promet od 72.871 KM, kroz 27 transakcija.


Ukupan promet sa obveznicama na današnjem trgovanju iznosio je 71.516 KM.

Najviše se trgovalo sa obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 13 u vrijednosti od 45.653 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je pad od 0,02 odsto.

Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je sa ZIF Unioinvest a.d. Bijeljina, trgovalo se u iznosu od 800 KM, po prosječnoj cijeni od 0,40 KM po akciji.

Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile rast prosječne cijene, od čega je najveći rast imao DUIF Kristal Invest – ONIF Kristal Cash Plus Fund i danas se ovim fondom trgovalo po prosječnoj cijeni od 0,751 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa Birač Zvornik – u stečaju, trgovalo se u iznosu od 196,05 KM, po prosječnoj cijeni od 0,0006 KM.

 

CAPITAL: D.E.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!