Capital.ba

Banjalučka berza: Ostvaren promet preko 200.000 KM

23.01.2020. / 14:32

BANJALUKA – Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 203.149 KM, kroz 28 transakcija.

Ukupan promet sa obveznicama na današnjem trgovanju iznosio je 178.424 KM. Najviše se trgovalo sa obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 13 u vrijednosti od 155.765 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je rast od 0,03 odsto.

Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je sa DUIF Euroinvestment – OAIF Euroinvestment fond, trgovalo se u iznosu od 20.785 KM, po prosječnoj cijeni od 10,44 KM, što predstavlja rast cijene za 1,36%.

Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile rast prosječne cijene, od čega je najveći rast imao DUIF Euroinvestment – OAIF Euroinvestment fond (1,36%), i danas se ovim fondom trgovalo po prosječnoj cijeni od 10,44 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa Metalno a.d. Zvornik akcijama, trgovalo se u iznosu od 2.601,03 KM, po prosječnoj cijeni od 0,114 KM.

Od akcija na slobodnom tržištu pad cijena akcija zabilježile su akcije samo jednog emitenta, od čega su akcije preduzeća Vetprodukt a.d. Prnjavor ostvarile pad od -97,33% i trgovalo se po cijeni od 0,02 KM po akciji, u vrijednosti od 20,00 KM.

 

CAPITAL: D.E.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!