Capital.ba

PMI: Za budućnost bez dima neophodna saradnja svih

22.01.2020. / 13:50

DAVOS – Kompanija „Philip Morris International“ (PMI) pozvala je svjetske lidere i uticajne političare da zajedno rade kako bi dostigli budućnost bez dima. “Imamo ambicioznu viziju i ne možemo je ostvariti sami”, poruka je PMI iz Davosa gdje se održava Svjetski ekonomski forum, javlja novinar portala CAPITAL.

davos philip morris

PMI je odabrao Davos za pokretanje svoje kampanje „Unsmoke Your Mind“ koju adresira na donosioce odluka, za razliku od prošlogodišnje kampanje „Unsmoke Your World“ koja je bila upućena prije svega odraslim pušačima i njihovim porodicama i prijateljima.

Ključne poruke „Unsmoke Your Mind“ incijative su da bezdimne duvanske alternative imaju važnu ulogu u javnom zdravlju, da je najbolje rješenje za svakog čovjeka da ostavi cigarete ili da ne počinje da puši, te da pušači koji ne prestanu imaju pravo na bolje alternative, kao i da je društvu potrebna bolja regulativa da ohrabri te bolje izbore.

„Zašto smo u Davosu? Zato što je upravo ovo prilika da donosiocima odluka ponudimo argumente i naučno zasnovane činjenice koje adresiraju na javno zdravlje i prave razliku za milione pušača širom svijeta“, naveli su u PMI.

Predstavljena bijela knjiga

Kompanija “Philip Morris“ predstavila je u Davosu rezultate istraživanja koje je urađeno u okviru kampanje „Unsmoke Your Mind“.

Rezultati istraživanja sprovedenog među 17.251 odraslom osobom starosti od 21 do 74 godine u 14 zemalja objedinjeni su u `bijeloj knjizi` „Unsmoke Your Mind“ gdje su ponuđeni odgovori na teška pitanja za budućnost bez pušenja. Istraživanje je sprovedeno od 4. do 19. decembra 2019. godine.

Skoro devet od 10 ispitanika (87 odsto) složilo se da „prilikom izrade propisa, vlade, regulatori i institucije javnog zdravstva treba da razmotre stav nauke o e-cigaretama i duvanskim proizvodim koji zagrijavaju, a ne sagorjevaju duvan“.

Nezavisno istraživanje naručio je PMI, a provela ga je međunarodna kompanija za istraživanje javnog mnjenja “Povaddo”. Anketa se bazirala na pitanjima regulacije, naučne i korporativne akcije budući da je fokus PMI prelazak sa cigareta na proizvode bez dima.

Rezultati su juče (utorak) prezentovani nakon prethodno održane diskusije na temu “Osnaživanje ljudi da pokrenu promjene i organizacija da se transformišu” prilikom čega je naglašena važnost promjena i različitosti u današnjem poslovanju.

Za danas (srijeda) je planirana diskusija na panelu „Unsmoke & Mirrors”, a učesnici su suosnivač “Wikipedije” Jimmy Wales i direktor marketinga u “William Morris Endeavour” Bozoma Saint John.

Konferencija u organizaciji kompanije “Philip Morris” počela je u ponedjeljak u Davosu kada je govorio professor David W. Miller, direktor Inicijative za vjeru i rad na Univerzitetu Princeton. Njegova diskusija bila je o tome kako privatni sektor može učiti od vjerskih zajednica.

Davos – susret svjetskih lidera

“Philip Morris” za predstavljanje svojih ideja i inicijativa izabrao je Davos, mjesto gdje se susreću svjetski lideri iz različitih oblasti, najviše iz politike i biznisa.

“PMI je odlučio da prisustvuje Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu – važnom događaju za utvrđivanje dnevnog reda, kako bi predstavili našu nauku, ojačali našu posvećenost transformaciji i transparentnosti i pozvali na preispitivanje. Kao dio naših stalnih napora za uključivanjem globalne publike u raspravu u vezi s alternativama pušenju i regulacijom te oblasti, koristimo prisustvo u Davosu kako bismo objavili novu `bijelu knjigu`”, naveli su u PMI.

IQOS dostupan na 47 tržišta

PMI predvodi transformaciju duvanske indstrije u cilju stvaranja budućnost bez duvanskog dima, koja podrazumjeva da se cigarete zamjene bezdimnim proizvodima, od čega bi korist imali prije svih punoljetni pušači koji bi inače nastavili pušiti, ali i društvo u cjelini, kompanija i njeni akcionari.

PMI gradi budućnost na novoj kategoriji proizvoda bez dima koji, iako nisu bez rizika, predstavljaju mnogo bolji izbor od nastavka pušenja.

Putem multidisciplinarnog pristupa razvoju proizvoda, najmodernijim objektima i naučnim dokazima, PMI nastoji osigurati da proizvodi bez dima zadovoljavaju očekivanja potrošača i stroge regulatorne zahtjeve.

PMI-jev portfolio bezdimnih  proizvoda uključuje sistem za zagrijavanje duvana, ali i uređaje koji sadrže nikotin, ali ne i pravi duvan.

Od 31. marta 2019. PMI procjenjuje da je oko 7,3 miliona punoljetnih pušača širom svijeta već potpuno prešlo sa cigareta na ovaj proizvod koji zagrijava duvan, a koji je trenutno dostupan za prodaju na 47 ključnih tržišta pod brendom IQOS.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: PMI: Za budućnost bez dima neophodna saradnja svih

    1. Nepušač

      Neka više zabrane pušenje, nemoze se od pušača sjesti ni u jedan kafe niti restoran