Capital.ba

Banjalučka berza: Ostvaren promet preko 100.000 KM

21.01.2020. / 15:49

BANJALUKA – Na Banalučkoj berzi ostvaren je promet od 103.197 KM, kroz 21 transakciju.

Od akcija na standardnom berzanskom tržištu najveći promet je ostvaren sa akcijama Nova banka Banja Luka, trgovalo se u iznosu od 23.040 KM, po prosječnoj cijeni od 0,576 KM, čime je ostvaren pad u odnosu na prošlo trgovanje za 0,5 odsto .

Ukupan promet sa obveznicama na današnjem trgovanju iznosio je 70.630 KM. Najviše se trgovalo sa obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 12 u vrijednosti od 37.248 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je rast od 0,10 odsto.

Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je sa DUIF Euroinvestment – OAIF Euroinvestment fond, trgovalo se u iznosu od 5.150 KM, po prosječnoj cijeni od 10,30 KM, što predstavlja rast cijene za tri odsto.

Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile rast prosječne cijene, od čega je najveći rast imao DUIF Euroinvestment – OAIF Euroinvestment fond i danas se trgovalo po prosječnoj cijeni od 10,30 KM.

Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile pad prosječne cijene, a gubitnik dana među fondovima je DUIF Management Solutions – OAIF Aktiva Invest fond(-0,19%), i danas se ovim fondom trgovalo po prosječnoj cijeni od 5,31 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa Potkozarje Gradiška akcijama, trgovalo se u iznosu od 321,60 KM, po prosječnoj cijeni od 0,60 KM, čime je ostvaren pad u odnosu na prošlo trgovanje za 7,69 odsto.

Od akcija na slobodnom tržištu pad cijena akcija zabilježili su 2 emitenta, od čega su akcije preduzeća Rafinerija nafte Brod ostvarile pad od 21,88 odsto i trgovalo se po cijeni od 0,005 KM po akciji, u vrijednosti od 0,57 KM.

 

CAPITAL: D.E.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!