Capital.ba

Morgan Stanley: Prodajte akcije Tesle

18.01.2020. / 15:00

NJUJORK – Analitičari Morgan Stanleya prvi put nakon više od sedam godina preporučuju prodaju udjela u Tesli, javlja Bloomberg.

Oduševljenje rastom kompanije u Kini već je uključeno u cijenu dionica, procjenjuje analitičar Adam Jonas.

Cijena Tesline dionice udvostručila se od oktobra. Među razlozima za eksplozivni rast su rekordni rezultati u proizvodnji i proizvodnji, otvaranje proizvodnje u Kini i treći kvartal 2019. godine.

Kratkoročno postoji veliko oduševljenje Teslinim dionicama, ali pitanje je je li taj entuzijazam održiv”, objavila je banka.

Analitičari su povećali ciljanu cijenu dionica s 250 na 360 dolara, što je još oko 30 odsto ispod njegove trenutne vrijednosti.

Teslina dionica već je pala gotovo četiri odsto u današnjem trgovanju, krećući se od 500 dolara.

 SEEbiz.eu

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!