Capital.ba

Meksički predsjednik pokušava da proda avion preko lutrije

18.01.2020. / 11:30

MEKSIKO SITI – Posle više neuspjelih pokušaja prodaje luksuznog predsjedničkog aviona, meksički predsjednik Andres Manuel Lopes Obrador predložio je da se organizuje lutrija za koju će se prodavati tiketi po cijeni od 25 dolara.

avion
Obrador smatra da je taj avion koji je kupio njegov prethodnik Enrike Pena Nijeto 2012. godine i čija je vrijednost 130 miliona dolara, previše luskuzan za zemlju čija polovina stanovnika živi u siromaštvu.

Ponudio je besplatno održavanje aviona godinu dana u slučaju da pobjednik na lutriji nema sredstava za to.

Boing 767 Drimlajner bio je na prodaji u SAD godinu dana ali nije našao kupca.

Pomozite mi“, rekao je Obrador na konferenciji za novinare. Takođe je kazao da se sastajao sa biznismenima kako bi dobio ideju kako da se riješi ovog aviona.

Obrador je predlagao razmjenu aviona za američku medicinsku opremu ili prodaju letjelice u dijelovima grupi biznismena. Takođe je ponudio njegovo iznajmljivanje na sat.

Avion je skup za održavanje. Može da primi 80 ljudi i ima predsjednički apartman sa spavaćom sobom i kupatilom. Stručnjaci tvrde da bi njegovo pretvaranje u komercijalni avion bilo preskupo, piše AP.

Obrador koji važi za skromnog predsjednika putuje turističkom klasom, luksuznu predsjedničku rezidenciju pretvorio je u umjetnički centar i obećao da nikad neće kročiti u avion koji je kupio njegov prethodnik.

Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Meksički predsjednik pokušava da proda avion preko lutrije

    1. gouppp

      Pročitajte sve pozdrav mog svjedočenja.
      Moje ime je Katica Kamenić,, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno dobio zajam od 60.000 eura. Prije sam tražio kredit i kasnije su me prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja mi je bila spremna i voljna pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je zajmodavac i žena kojoj vjerujem, pa sam odlučio kontaktirati s njom i ona mi je dala priliku da podnesem zahtjev za kredit od njene tvrtke koji sam lako dobio, ali objašnjenje je da sam dobro dobio svoj kredit zdravlje i s manje stresa. Ako vas zanima zajam, možete joj se obratiti putem e-pošte: ([email protected])