Capital.ba

Duplo više gradilišta u 2020. godini

18.01.2020. / 10:45

gradilišta

Naime, brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u novembru 2019. gоdinе u оdnоsu nа brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u 2018. gоdini veći је zа 98,3 odsto, dok jeu оdnоsu nа novembar 2018. gоdinе veći zа čak 120,3 posto.

Republika Srpska je imala problem sa dostavom podataka iz administrativnih izvora. Sada kada su kompletirali sve podatke, u novembarskom izvještaju dobili smo ovakve podatke i stanje je takvo kako jeste“, kratko su kazali iz Agencije za statistiku BiH.

Prema indeksu izdatih odobrenja za građenje u novembru 2019. godine, najviše će se graditi stambene zgrade i objekti niskogradnje, dok je najmanje dozvola izdato za gradnju nestambenih objekata.

Izdata odobrenja za građenje prema vrsti radova za novembar 2019. pokazuju da će se raditi ukupno na 351 objektu, od čega će biti 297 objekata novogradnje. Očekuje se obnavljanje dvije ruševne zgrade te nekoliko prenamjena i rekonstrukcija prostora.

Ovi podaci dobijeni su na osnovu mjesečnih izvještaja o odobrenjima za građenje organa uprave i lokalne samouprave.

Kako pojašnjavaju iz Agencije za statistiku, podaci o izdatim građevinskim dozvolama pokazuju buduće kretanje građevinske djelatnosti i omogućuju sagledavanje strukture investicija kako na državnom nivou, tako i na nivou lokalne samouprave.

Klix
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!