Capital.ba

Novembarski prosjek plata 928 KM

16.01.2020. / 11:28

SARAJEVO, Prosječna neto plata u BiH u novembru prošle godine iznosila je 928 KM i nominalno bila viša za 3,2 odsto nego u istom mjesecu 2018. godine, te veća za 2,4 odsto u odnosu na decembar 2018.

trezorski zapisi

Najniža prosječna neto plata u novembru bila je u oblastima pružanja smještaja, te pripreme i usluživanja hrane i iznosila je 580 KM, u građevinarstvu 637 KM, dok je prosječna neto plata u administrativnim i pomoćnim uslužnim djelatnostima iznosila 641 KM, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U finansijskim i djelatnostima osiguranja prosječna neto plata u 11. mjesecu lani iznosila je 1.516 KM, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom, plinom, parom i klimatizaciji 1.408 KM, dok je prosječna neto plata u oblasti informacija i komunikacija iznosila 1.346 KM.

U BiH je prosječna mjesečna bruto plata u novembru lani iznosila 1.433 KM i nominalno je bila viša za 3,4 odsto nego u istom mjesecu 2018. godine, te viša za 2,5 odsto u odnosu na decembar 2018. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!