Capital.ba

Banjalučka berza: Ostvaren promet od 111.891 KM

15.01.2020. / 15:19

BANJALUKA – Trgovanjem na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 111.891 KM, kroz 21 transakciju.

Na standardnom berzanskom tržištu najveći promet sa akcijama ostvaren je sa Telekomom Srpske Banja Luka, gdje se trgovalo u iznosu od 24.171 KM, po prosječnoj cijeni od 0,946 KM po akciji.

Ukupan promet sa obveznicama na današnjem trgovanju iznosio je 85.943 KM.

Najviše se trgovalo sa obveznicama Republika Srpska – izmirenje ratne štete 13 u vrijednosti od 61.448 KM. Prosječna cijena ovih obveznica ostvarila je rast od 0,01 odsto.

Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je sa DUIF Management Solutions – OAIF Bors Invest fondom, trgovalo se u iznosu od 427 KM, po prosječnoj cijeni od 4,36 KM, što predstavlja rast cijene za 0,23 odsto.

Udjeli/akcije 2 fonda su ostvarile rast prosječne cijene, od čega je najveći rast imao DUIF Polara Invest – OAIF Adriatic Balanced i danas se ovim fondom trgovalo po prosječnoj cijeni od 4,63 KM.

Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa Hercegovinaputevi Trebinje akcijama, trgovalo se u iznosu od 432,90 KM, po prosječnoj cijeni od 1,30 KM.

 

CAPITAL: D.E.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!