Capital.ba

Igor Dodik u društvu kriminalaca

11.01.2020. / 9:56

BANJALUKA – Danilo Vučić, sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ponovo je bio u društvu huligana i članova ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi, o čemu svedoči fotografija koja je 9. januara objavljena na društvenim mrežama. Sa članovima ove kriminalne grupe predsednikov sin uslikan je i 2018. na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji, a tada je Aleksandar Vučić kazao da se on u ovom društvu našao slučajno.

Igor Dodik

Na fotografiji koja se pojavila u javnosti Danilo Vučić sedi za stolom sa još 12 osoba među kojima su Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi i Nemanja Srećković, članovi nasilne huligansko kriminalne skupine „Janjičari“.

Za stolom su, kako se vidi na fotografiji, sedeli i Zvezdan Terzić, generalni direktor „Crvene zvezde“, Igor Dodik, sin člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, i Vuk Radivojević, direktor u sportskom klubu „Igokea“. Fotografija je nastala u Banjaluci gde je proslavljan Dan Republike Srpske.

Vidojević i Srećković su članovi ekipe koju je nekada predvodio čuveni ubijeni kriminalac Aleksandar Stanković – Partizanove navijačke grupe „Janjičari“ poznate po nasilju i kriminalu. Ova grupa obezbeđuje beogradske noćne klubove i splavove, prodaje drogu, a učestvuje u tučama, pucnjavama i čak ubistvima.

Vidojeviću, koji sedi dva mesta od predsednikovog sina, trenutno se sudi zbog demoliranja kluba „Komitet“ u Beton hali, a protiv njega vođeni su postupci i za razbojništvo i nedozvoljeno nošenje oružja. U maju 2018, postao je vlasnik firme koja se bavi poslovima privatnog obezbeđenja, a preuzeo ju je od devojke ubijenog Stankovića.

Novinari KRIK-a sreli su danas Vidojevića u sudu, gde je došao kao optuženi u slučaju rasturanja beogradskog kluba „Komitet“, i pitali ga o tome u kakvim odnosima je sa predsednikovim sinom, ali je on odbio da odgovori.

Sa desne strane Danila Vučića, četiri mesta dalje sedi Nemanja Srećković. On je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016. Na njegovim fotografijama koje su ranije objavljivane vidi se da na levoj mišici ima tetovažu ubijenog bivšeg šefa Stankovića.

Pre godinu i po dana predsednikov sin našao se u istom društvu – sa Vidojevićem, Srećkovićem i Borisom Karapandžićem, još jednim članom Stankovićeve ekipe, ranije osuđivanim za trgovinu drogom, držanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Oni su uslikani dok navijaju na svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Objavljivanje vesti o susretu njegovog sina sa kriminalcima, Aleksandar Vučić okarakterisao je tada kao napad na njega i njegovu porodicu. 

„Da mu ja sad objašnjavam što su ga napali što je išao da navija za Srbiju i što je vikao: ’Ja te volim Srbijo!’ i što kaže: ’Na tri mesta od njega je bio neki koji mu se ne sviđa navijač Partizana’. Uzgred moj sin nije navijač Partizana“, rekao je tada Vučić.

„Janjičari“

Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, podsetimo, nekadašnji vođa navijačke grupe „Janjičari“, osuđen je 2013. kao predvodnik grupe koja je prodavala drogu, međutim, nikada nije otišao u zatvor. Sud mu je čak 12 puta odložio služenje zatvorske kazne pošto je donosio lekarska uverenja da je navodno lošeg zdravlja, kako je KRIK ranije otkrio.

U isto vreme on se redovno pojavljivao na utakmicama gde je predvodio grupu huligana i učestvovao u tučama.

Nakon njegovog ubistva 2016. upravljanje grupom je preuzeo njegov najbliži saradnik Veljko Belivuk kome se takođe sudilo zbog teških krivičnih dela, među kojima je i pomaganje pri ubistvu Vlastimira Miloševića, za šta je oslobođen. Više o Belivuku pročitajte u ovde. 

„Janjičari“ imaju veze u policiji i vladajućoj partiji.

Osim što se njegov sin druži sa njima, članovi ove grupe obezbeđivali su i inauguraciju predsednika Vučića, kada su nasilno izbacili novinare sa ovog događaja. Pucanje su vežbali u vojnoj streljani u društvu generalnog sekretara Vlade Srbije Novaka Nedića, prema tvrdnji Vojnog sindikata Srbije.

Više fotografija objavljenih u javnosti pokazuju i da se druže sa pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom, koji je ranije bio blizak bivšoj državnoj sekretarki MUP-a Dijani Hrkalović.

Više o tome sa kim je predsednikov sin navijao u Rusiji pročitajte ovde.

Piše: Milica Vojinović/Krik

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Igor Dodik u društvu kriminalaca

    1. Direkt

      S kim si, takav si.