Capital.ba

Stanivuković sa partnerima skupio 1,4 miliona za “Meridian”

30.12.2019. / 16:35

BANJALUKA – Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ obezbjedili su 1,4 miliona maraka za kupovinu akcija i potpuno preuzimanje poznatog banjalučkog špediterskog preduzeća „Meridian“. Ponuda će biti objavljena uskoro.

meridian

Komisija za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske odobrila je u petak da Anđelko Šobot objavi ponudu za preuzimanje „Meridiana“.

Šobot je ranije, kako je objavio CAPITAL, udružio svoj kapital sa Draganom Stanivukovićem, Bojanom Roguljićem i „Mikrofin osiguranjem“ u pokušaju da istisnu preostale male akcionare iz špediterskog preduzeća, među kojima su i državni Penzijski rezervni fond i Fond za restituciju koji imaju 12,3 odsto akcija.

Udruživanjem pomenute četvorke ispunjen je uslov za objavu ponude za preuzimanje preostalih akcija.

Za svaku akciju ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,62 KM, što je malo više od prosječne cijene akcije na Banjalučkoj berz koja iznosi 0,60 KM.

meridian„Ponudilac je priložio bankarsku garanciju Nove banke na iznos od 1.395.561 KM. Time su obezbjeđena sredstva potrebna za plaćanje svih akcija na koje se odnosi ponuda“, navedeno je u Rješenju KHOV.

Detalje možete naći na linku Rješenje KHOV.

Rok za objavu ponude je sedam dana od dana kada Ponudilac primi rješenje KHOV.

Pored gore navedene četvorke među najvećim akcionarima je i Penzijski rezervni fond (PREF) RS sa udjelom od 7,72 odsto, Goran Knežević koji ima 5,92 odsto akcija i Fond za restituciju RS koji je u posjedu 4,59 odsto akcija društva.

Inače osnovni kapital preduzeća “Meridian” iznosi 7.842.578 KM, podijeljen je na 7.842.578 redovnih (običnih) akcija klase „A“ nominalne vrijednosti 1,00 KM.

CAPITAL: S. Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!