Capital.ba

„Prointer“ preuzima „Kalderu“ nakon što „legne“ 10 miliona od ERS-a

13.12.2019. / 15:49

BANJALUKA – Kompanija „Prointer“ preuzeće firmu „Kaldera company“ Milenka Čičića, a nakon što „Elektroprivreda Republike Sprpske“ (ERS) uplati više od 10 miliona KM za udio u „Hidroelektranama Bistrica“. Zvanična Odluka o kupovini udjela u društvu „HE Bistrica“ Foča usvojena je upravo danas na sjednici Skupštine akcionara „Hidroelektrana na Drini“, ekskluzivno saznaje portal CAPITAL.

prointer kaldera

U „Prointeru“ nisu demantovali ovu informaciju, a cijeli proces bi, prema našim informacijama, trebalo da bude završen sa ovom godinom, odnosno početkom iduće godine, kada se 2019. godina finansijski zatvori u „Kalderi“.

Dobro upućeni izvori u dešavanja u ove dvije firme kažu za CAPITAL da je cilj da „Prointer“ preuzme „Kalderu“ te da zatim izvodi radove na elektromreži za zavisna preduzeća ERS.

Vlasnik „Kaldera company“ Milenko Čičić danas je nedostupan na telefon, a u kompaniji „Prointer“ su rekli da neće da komentarišu.

„Ne komentarišemo ovakve i slične spekulacije koje su povremeno predmet interesovanja pojedinih medija. O zvaničnim informacijama koje se tiču poslovanja naše kompanije uvijek blagovremeno upoznajemo javnost“, odgovorili su iz „Prointera“.

Podsjećamo, Republika Srpska je preduzeće „Hidroelektrane Bistrica“ prije 11 godina prodala firmi „Kaldera company“ za 6,8 miliona KM, a sada ga otkupljuje za oko 20 miliona KM.

Nakon što je Srpska ljetos kupila 51 odsto preduzeća „HE na Bistrici“ za 10,6 miliona KM, danas je kupljen i ostatak od 49 odsto i to po cijeni od 10,1 milion KM.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: „Prointer“ preuzima „Kalderu“ nakon što „legne“ 10 miliona od ERS-a

    1. Borko

      Evo iz Srbije dokaza o kriminalu Prointera i Nitesa. Borko Stefanovic
      https://youtu.be/Wz5EF2pvp24
      https://youtu.be/LT2XfcqJISs
      Sve se odvijao kao u nasoj neupitnoj RS.

    2. Radoznali

      Oce li raditi ijedna firma u ovoj drzavi koju ne kontrolisu znate već ko?strašno i jezivo pa mi ostali možemo da se selimo, softverziujete samo toalet papir još niste, sakloni Bože.da slučajno presednik ima farmu goveda svi bi morali jesti govedje meso haha, misim poredjena radi, a autobusi voze mladde i stare vani iz ove napaćene drzave

      • Boki

        Samo jedna opaska, ne zamjerite, država nije napaćena, njoj i onima koji su dio nje je dobro, napaćena je zemlja i narod.

    3. Bull

      Cuj cim Dodik padne na izborima? A kad se to po tebi desava? Za 20 godina? 30? Jesi siguran da ce ti vise biti bitno?

    4. Poraz

      Cim dodik padne na izborima ceka ga, i sve njegove, leden tus goreg tipa nego afere Sanadera.
      Javna pljacka državljana koji nemaju ni za snitu hleba. Laktasi mafija sta drugo reci.

      • Radoznali

        Ceka ga ništa, mnogo para vani koje su iznijeli vjerovatno.Jezivo je što sve poslove u ovoj drzavi upucuju na svoje firme a ostali mogu da se sele, nezamislivo.

    5. D

      Insalah