Capital.ba

Red Hat tužio Švajcarsku vladinu agenciju

28.05.2009. / 11:32

logo_rh_homeRed Hat je tužio švajcarsku vladinu agenciju oko ugovora sa Microsoftom. Švajcarski federalni biro za izgradnju i logistiku je postao predmet tužbe pomenute firme, zajedno sa još 18 kompanija. Uzrok je sklopljen trogodišnji ugovor u vrednosti od 12,8 miliona dolara.

Sporazum, koji se odnosi na domen standardizovanih radnih stanica, aplikacija, održavanje i podršku nije nastao kao plod javnog tendera, već je jednostavno “darovan” Microsoftu. Red Hat veruje da ovo nije fer, te da open source firmama nije omogućeno da ponude alternativu. Švajcarska agencija, sa druge strane, kaže da jednostavno nije imala izbora jer je Microsoft jedini zadovoljavao kriterijume, te da stoga nije bilo potrebe za javnim nadmetanjem. Ipak, Red Hat želi da se sporazum poništi i da se održi javno nadmetanje. U toj nameri nisu usamljeni, pošto su uz njih i GmbH, Binatec AG, c.a.p.e. IT GmbH, Collax GmbH, Corvent GmbH, iNodes AG, Liip AG, LxPN Distributions AG, Open-Xchange GmbH, stepping stone GmbH, stoni.ch consulting & help, SyGroup GmbH, univention GmbH, Zarafa Deutschland GmbH, Ziil Informatiklösungen GmbH, 4teamwork i 4Synergy GmbH.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!