Capital.ba

Radnici dobili još jedan spor protiv ŽRS

30.03.2017. / 14:20

SARAJEVO, Ustavni sud BiH odbacio je kao neosnovanu apelaciju menadžmenta “Željeznica RS” koji se žalio na više odluka tog suda donesenih u korist radnika ovog preduzeća.

Registrar Ustavnog suda Zvonko Mijan kaže da se radilo o sporu u vezi sa pravima iz radnog odnosa.

– Radnici su od “Željeznica RS” potraživali plate i naknade za regres, topli obrok i prevoz. Sporovi su imali sudski epilog u korist radnika, kojima menadžment “Željeznica” nije bio zadovoljan. Zato su podnijeli apelaciju Ustavnom sudu, ali je ona odbačena – kaže Mijan.

Ustavni sud BiH je i u januaru pošle godine odbio apelaciju koju je podnijela uprava “Željeznica” protiv rješenja Vrhovnog suda RS kojim je tom preduzeću naloženo da isplati više od 20 miliona maraka koliko sa kamatom iznose neizmirene obaveze prema radnicima.

Na posljednjoj sjednici Ustavni sud je odbacio kao neosnovanu i apelaciju kompanije “Boksit” iz Milića na odluku opštinskog organa u Vlasenici u vezi sa eksproprijacijom nekretnina.

– “Boksit” je korisnik eksproprisanog zemljišta, a spor je nastao zbog visine naknade za eksproprijaciju. Uprava “Boksita” podnijela je apelaciju koju je Ustavni sud odbacio – rekao je Mijan. Glas Srpske

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!