Capital.ba

Japanska vlada finansirala uređenje škole u Janji

20.05.2016. / 6:20

janjaBIJELJINA,  Ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava prisustvovao je danas svečanoj primopredaji projekta obnove školske zgrade u bijeljinskom naselju Janja, za koju je Vlada Japana obezbijedila 174.000 KM.

“Za Vladu Japana sektor obrazovanja je najznačajniji sektor za ulaganje, a od 1996. godine do sada kroz grant pomoći za temeljne projekte u Republici Srpskoj podržali smo više od 30 škola”, rekao je Ogava.

Direktor Osnovne škole “Meša Selimović” u Janji Milica Perković Blagojević rekla je na svečanosti da je novac upotrijebljen za ugradnju nove stolarije, uređenje sanitarnih čvorova, rekonstrukciju krova fiskluturne sale i za njeno uređenje.

Ona je navela da su uređena dva školska objekta koje koristi oko 1.500 učenika osnovne i srednje škole u Janji.

Škola u ovom naselju sa 10.000 stanovnika izgrađena je 1953. godine.

U znak zahvalnosti za donaciju kojom je uređena škola, učenici su na svečanosti izveli program ispunjen muzikom, pjesmom i plesom, a izloženi su brojni dječiji radovi o temi Japana. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!