Capital.ba

Microsoftova Word Flow tastatura stiže na iPhone

20.01.2016. / 6:30

Microsoft_BetaAPLOS ANĐELES, Jedna od najboljih karakteristika Microsoftovog operativnog sistema Windows Phone je njegova Word Flow tastatura koja će uskoro biti dostupna i korisnicima iPhonea.

Tastatura sa swipe opcijom i mogućnošću ispravljanja riječi je već testirana i uskoro će biti dostupna za uređaje koji koriste Appleov operativni sistem iOS.

Kompanija Microsoft je zatražila od pojedinih korisnika da isprobaju beta verziju Word Flow tastature prije nego ona bude dostupna svima preko App Storea.

Još uvijek nije poznato da li će se “pametna” tastatura pojaviti i na Google Playju za korisnike uređaja sa OS Android nakon što stigne na App Store. Ipak, to je svakako moguće jer je Microsoft proaktivan kada je riječ o kompatibilnosti s platformama svojih rivala.

Tastatura Word Flow će se tako pridružiti Windows Phone aplikacijama Cortani i Outlooku na iOS-u.

Kad već govorimo o Microsoftu, kompanija će u februaru predstaviti posljednji uređaj iz porodice Lumia koju će tokom godine zamijeniti porodica Surface Phone. Klix.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!