Capital.ba

Ozvaničen Android 6.0.1

09.12.2015. / 7:15

androidMAUNTAJN VJU, Google je upravo ozvaničio novu verziju platforme – Android 6.0.1 Marshmallow.

Kao što sama oznaka verzije govori (0.1), ne radi se o nikakvoj velikoj objavi. Međutim, dolazi sa podrškom za desetine novih emoji koji su svi dio Unicode 8.0.

Android ažuriranje omogućava široku sistemsku podršku za nove emoji, pa ukoliko koristite Google tastaturu, onda treba da znate da je aplikacija dobila novu verziju kao dio objave operativnog sistema.

Pored novih emotikona, Android 6.0.1 takođe dolazi sa nekim malim izmjenama. Jedna od njih je vidljiva samo na tabletima, a radi se o tome da su navigacioni tasteri sada pomjereni pa su tako Back i Home blizu lijeve ivice ekrana. I na kraju, Do Not Disturb mod ima ponovo opciju “do sljedećeg alarma” kada ga omogućite.

Android 6.0.1 Marshmallow je već dostupan u vidu fabričkih rom-ova za Nexus uređaje. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!