Capital.ba

Kvartalni gubitak Rafinerije nafte 27,5 miliona KM

04.11.2014. / 13:55

– Akumulirani gubitak premašio 530 miliona KM
– Obaveze veće od 724 miliona, od čega 503 miliona prema povezanim licima

rafinerija-nafte-brodBROD, Rafinerija nafte u Brodu treći kvartal ove godine završila je sa neto gubitkom od 27,5 miliona KM, čime se akumulirani gubitak povećao sa 501 na blizu 530 miliona KM.

Ovo je nastavak dugogodišnjeg negativnog poslovanja Rafinerije nafte, ali je činjenica da je kvartalni gubitak za 3,2 miliona manji nego u istom periodu prošle godine kada je iznosio 30,7 miliona KM.

Akumulirani gubitak značajno premašuje vrijednost osnovnog kapitala Rafinerije koji iznosi 425 miliona KM.

 

Obaveze 724 miliona KM!!!

U danas objavljenom devetomjesečnom finansijskom izvještaju navodi se da su obaveze Rafinerije premašile 724 miliona KM. Dobra strana je da se na dugoročne obaveze odnosi 620 miliona KM, ali problematično može biti što je od tog iznosa čak 503 miliona KM obaveza prema povezanim pravnim licima.

Dobit Rafinerije na kraju trećeg kvartala je porasla za šest miliona na 64,7 miliona KM, dok su istovremeno rashodi uvećani sa 89 na 91,8 miliona KM.

Izvor: CAPITAL.ba

 

 

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Kvartalni gubitak Rafinerije nafte 27,5 miliona KM

    1. Gagi

      Dok je Mile na vlasti biće reprograma,a kad Mile ode,onda će biti prodata ili zaplijenjena ,a ostali će izvisiti kao sa Tušom.

    2. mafija

      Mafija