Capital.ba

Mitrović odbio radnicima „Panafleksa“ povezati staž

28.04.2014. / 12:46

radnici panafleksaBIJELJINA, Otpušteni radnici Fabrike savitljivih cijevi „Panafleks“, njih 39, protestovali su danas ispred kapije ovog preduzeća, zahtijevajući pomoć od Granskog sindikata metalske industrije i gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića.

Boško Savić, predsjednik Sindikalne organizacije u „Panafleksu“ u izjavi za „CAPITAL“ kaže da su radnici u četvrtak, 24. aprila, od većinskog vlasnika, posredstvom Advokatske kancelarije „Stevanović“, dobili odgovor koji ih ni u kom slučaju ne može zadovoljiti.

„Poslodavac, odnosno većinski vlasnik Vojin Mitrović izjasnio se da nam ne želi povezati radni staž, te se samim tim ne možemo prijaviti na biro, niti možemo očekivati bilo kakvu pomoć od Zavoda za zapošljavanje RS. Poslodavac od nas traži da se dobrovoljno odjavimo iz njegovog preduzeća i radne knjižice nam šalje poštom. Mi smo odbili ovakav prijedlog većinskog vlasnika i na njega nikada nismo ni pristali. Zatražili smo pomoć od gradonačelnika Bijeljine Miće Mićića i sutra (utorak) u 12 časova ćemo s njim razgovarati. Poslali smo i pismo Tanetu Peuliću, da nas posjeti u roku od sedam dana, kako bismo konačno riješili naš status“, kaže Savić.

Savić je izjavio da poslodavac radnicima, na osnovu dvije ranije donesene izvršne presude, te za obračunate otpremnine duguje ukupno više od 700.000 KM.

Autor: CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!