ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Zaposleni u Dnevniku traže rješenje

Objavljeno u OSTALO

NOVI SAD, Zaposleni u Dnevnik Vojvodina Presu pozvali danas Vladu Vojvodine da hitno sprovede svoju odluku od 29. septembra 2010. kojom se prihvata ponuda medijske grupacije WAZ da pokloni svoj udio od 55 odsto zaposlenima u Dnevnik Vojvodina Presu, odnosno listu Dnevnik.
“Vremena nema jer je juče WAZ najavio da će akcije namijenjene radnicima DVP-a ponuditi tržištu pošto Upravni odbor Dnevnik holdinga već šest mjeseci odbija da sprovede odluku vlasti, koje su osnivač Dnevnik holdinga, koji je manjinski, odnosno vlasnik 45 odsto akcija DVP-a”, navode radnici DVP-a.
Na jučerašnjem zboru zaposleni DVP-a su tražili hitan prijem kod premijera Vojvodine Vlade Bojana Pajtića zato što odluka nije sprovedena ni nakon šest mjeseci. Od rezultata razgovora zavise koraci koje će zaposleni preduzeti.
Još od početka septembra, kad je menadžment WAZ-a izrazio želju da svoj udio pokloni zaposlenima, očekivali smo da preostaje samo tehnički dio posla, pa da prvi put zaposleni u jednoj medijskoj kući u Srbiji postanu većinski vlasnici medija u kom rade. Podršku takvom modelu svojinske transformacije dale vlade Vojvodine i Srbije, a Agencija za privatizaciju potvrdila da je riječ o modelu privatizacije koji je u skladu s propisima koji se primjenjuju u Srbiji.
U nekoliko navrata održani su sastanci u Vladi Vojvodine s predstavnicima sindikata i Savjeta zaposlenih i svaki put odgovor je bio da nema prepreka da zaposleni postanu većinski vlasnici, ali i poslije tih sastanaka ništa se nije promijenilo. Saglasnost Holdinga još nismo dobili, mada smo se do sada više puta obraćali i Pajtiću apelujući da nam pomogne i ubrza svojinsku transformaciju DVP-a, navode zaposleni u DVP-u. Emg.rs

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+