ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Za subvenciju kamata na kredite u poljoprivredi 30.000 KM

Objavljeno u FINANSIJE, PRIVREDA

LIVNO, Opštinsko vijeće Livna usvojilo je nacrt odluke o subvencionisanju kamata na investicione kredite u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji koji su u funkciji podsticanja razvoja poljoprivrede i stočarstva u livanjskom kraju.  

Načelnik opštine Luka Čelan rekao je novinarima da je opština na ime podrške razvoju poljoprivrede za subvencije kamata na kredite iz budžeta za tekuću godinu izdvojila 30.000 maraka, a riječ je o subvenciji 50 odsto iznosa kamata.

Čelan je istakao da riječ o dobroj i stimulativnoj odluci koja će sigurno dati pozitivne rezultate u razvoju primarne poljoprivredne proizvodnje na području livanjske opštine, a sredstva predviđena za subvenciju kamata biće operativna uskoro, čim Opštinsko vijeće usvoji prijedlog ove odluke.

Budžetom opštine Livno za 2011. godinu planirano je 220.000 maraka na ime podsticaja projekata u oblasti poljoprivrede i malog preduzetništva.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+