ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Za mostove i tunele osam miliona KM

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, U izgradnju mostova i tunela u Srpskoj ove godine biće uloženo više od osam miliona maraka, rekla je “Glasu Srpske” portparol javnog preduzeća “Putevi RS” Natalija Kostrešević.

Ona je naglasila da će u izgradnju mosta u banjalučkom naselju Zalužani biti uloženo 650.000 maraka, dok će gradnja mosta Kulaši koštati dva miliona KM.
– U izgradnju mosta Rudo biće uloženo milion maraka, dok će izgradnja tunela Čeljigovići koštati 2,6 miliona KM. Za postavljanje rasvjete u šest tunela na putu M5 Višegrad-Dobrun biće uloženo 1,8 miliona KM – kazala je Kostreševićeva.
Šef kabineta ministra saobraćaja i veza RS Sandra Kovačević rekla je da Ministarstvo saobraćaja podržava izgradnju mostova i tunela u RS.
– Ministarstva saobraćaja RS i Srbije istakli su i značaj rekonstrukcije postojećih mostova na rijeci Drini koji su veza Srpske i Srbije – kazala je Kovačevićeva.
Ona je naglasila da je značajna i izgradnja mosta Bratunac-Ljubovija preko rijeke Drine, jer je on od izuzetnog značaja za građane Bratunca i razvoj lokalne privrede.
Jaćimović
Predsjednik Udruženja za unapređenje saobraćaja RS Milenko Jaćimović rekao je da treba češće ispitivati bezbjednost mostova, te ih češće obnavljati jer su u lošem stanju. On je naglasio da u RS ima mostova koji nisu u potpunosti bezbjedni za saobraćaj, jer se nalaze na dionicama puta koje su izgrađene šezdesetih godina prošlog vijeka. Glas Srpske

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+