ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Za kreditiranje malih i srednjih preduzeća 300.000 KM

Objavljeno u FINANSIJE

MRKONJIĆ GRAD – Načelnik opštine Mrkonjić Grad Divna Aničić potpisala je ugovor sa predstavnicima NLB banke o kreditiranju malih i srednjih preduzeća u ukupnom iznosu 300.000 KM.

Opština će obezbijediti 100.000 KM depozitnih sredstava, a kamatna stopa iznosi 3,35 odsto na godišnjem nivou.

Iznos pojedinačnih kreditnih sredstava je u visini od 10.000 KM do 50.000 KM, sa rokom otplate od 48 mjeseci uz grejs period od šest mjeseci.

Aničićeva je pojasnila da su privrednici obavezni da zapošljavaju radnike ukoliko koriste ove povoljne kredite.

“Oni koji podignu kredit u visini do 25.000 KM, obavezni su da zaposle jednog radnika, a do 50.000 dva radnika. Dakle, brinemo i o kamatnoj stopi i o zapošljavanju”, navela je Aničićeva i zahvalila NLB banci koja je, kaže, na ovaj način pokazala da je društveno odgovorna.

Šef ekspoziture NLB banke u Mrkonjić Gradu Nedeljko Batinica ističe da sa opštinom imaju uspješnu dugogodišnju saradnju.

“Ovo su projekti koji su do sada imali pozitivan efekat kako za opštinu tako i za banku”, naglasio je Batinica.

Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+