ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Walgreen kupuje Drugstore.com za 429 miliona dolara

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

NJUJORK, Američki lanac apoteka Walgreen danas je objavio da je sklopio sporazum o preuzimanju internetske farmaceutske trgovine Drugstore.com za 429 miliona dolara.
Akcionari Drugstorea dobiće pritom 3,80 dolara u gotovini za svaku akciju koju posjeduju, što predstavlja 113 odsto premije u odnosu na jučerašnju zaključnu cijenu akcija te kompanije na Nasdaqu. Navedenom akvizicijom Walgreen će vlastitu internet ponudu ojačati s čak 60 hiljada dodatnih proizvoda, čime će značajno ojačati svoju strategiju online prodaje. Očekuje se da će akvizicija biti zaključena do kraja juna. Drugstore.com osnovan je 1998. godine, a lani je ostvario prihode od prodaje u visini 456 miliona dolara. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+