ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vujanović na regionalnom ekonomskom forumu

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA

PODGORICA, Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović učestvovaće na petom Regionalnom ekonomskom forumu zemalja jugoistočne Evrope koji će se održati sutra i u petak, 21. novembra, u Ohridu pod pokroviteljstvom predsjednika Makedonije Branka Crvenkovskog.

Svoje prisustvo potvrdili su i predsjednik Albanije Bamir Topi, predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, predsjednik Srbije Boris Tadić, kao i predsjednik Bugarske Georgi Prvanov.

Naziv i okvirna tema Regionalnog ekonomskog foruma je “Konkurenti i partneri na putu u EU”.

U okviru Regionalnog ekonomskog foruma zemalja jugoistočne Evrope biće održane tri odvojene sesije posvećene sljedećim temama: “Uticaj kreditne krize na finansije i ekonomiju zemalja jugoistočne Evrope”, “Infrastruktura regiona (građevinska, putna, telekomunikacijska)” i Energetska tržišta zemalja jugoistočne Evrope”.

Osim toga, kao i prethodnih godina biće prezentovan Izvještaj o konkurentnosti zemalja i regiona jugoistočne Evrope.

Na ovom skupu uz najviše zvaničnike, šefove država i vlada pozvani su i vodeći donosioci odluka, direktori najperspektivnijih kompanija, te poslovna elita regije.

Regionalni ekonomski forum je nastao na inicijativu poslovnih ljudi, pripadnika akademske zajednice i javnih ličnosti iz zemalja regiona.

Dosadašnji sastanci održani su u Cavtatu i Miločeru uz učešće više od 250 zvaničnika država i vlada, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice i medija iz zemalja regiona.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+