ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vlasnik “Sanilend-a” i “Emirejts-a” želi dodatno investirati u BiH

Objavljeno u PRIVREDA

SARAJEVO, Vlasnik projekata “Sanilend” i “Emirejts” šeik Mohamad bin Sadr Al Kasimi i menadžment Agencije za promociju stranih investicija BiH /Fipa/ razgovarali su juče o osnivanju savjeta arapskih investitora u BiH, te organizovanju sajma privrede BiH u Ujedinjenim Arapskim Emiratima u februaru naredne godine. 

Kasimi je istakao kao dobru poslovnu ideju investiranje putem učešća u dioničkom kapitalu gdje je moguće objediniti privatni i državni kapital, saopšteno je iz Fipe.

On je zatražio podršku Fipe u ohrabrivanju stranih investitora da ulažu ne samo u Sarajevo, nego i u ostale dijelove BiH, poput Tuzle, Bihaća, Mostara, Banjaluke s ciljem ravnomjernijeg razvoja.

Kada je riječ o turizmu, istaknuto je da, osim ulaganja u izgradnju hotela i zabavnih sadržaja, BiH pruža mogućnosti za ulaganje u zdravstveni turizam, osnivanje medicinskih ustanova, te izgradnju sportskih sadržaja radi privlačenja sportskih klubova koji bi dolazili na pripreme.

Kasimi je rekao da bi BiH mogla da privuče mnogo više investicija i turista, ukoliko bi više radila na svojoj promociji, jer iskustva investitora govore da se u svijetu vrlo malo zna o BiH.

Direktor Fipe Gordan Milinić rekao je da je Agencija spremna da usko sarađuje sa predstavnicima “Sanilenda” i “Emirejtsa” na realizaciji novih investicija i osnivanju savjeta arapskih investitora u BiH da bi se izbjegla mogućnost eventualnih zloupotreba i lažnog predstavljanja.

“Fipa će pružiti potrebnu podršku i za sve ostale prijedloge saradnje”, navodi se u saopštenju. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+