ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vlada podržava hercegovačke vinare

Objavljeno u PRIVREDA

TREBINJE, Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je večeras “Trebinjske dane vina” i obećao da će Vlada Srpske nastaviti da podržava razvoj vinogradarstva na ovom području.

“Samo veliki optimisti mogli su prije nekoliko godina da računaju na ovakav interes za proizvodnju vina i vinove loze na ovom prostoru. Trenutno postoji više kvalitetnih podruma, kao i proizvođača koji pokušavaju da uspiju u čemu ih podržavamo”, rekao je Dodik.

On je naglasio da Trebinje, kao jedno od najvažnijih mjesta u Srpskoj, ima strateški značaj i raspolaže sa svim što treba savremenom svijetu  u budućnosti, a to su voda, zemljište i stručne ljude da koriste sve prednosti koje im je podario ovaj kraj.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk rekao je da je lokalna vlast prepoznala značaj razvoja vinogradarstva ove regije, kojem je tokom posljednjih godina data puna podrška.

Predsjednik Udruženja vinogradara i vinara Istočne Hercegovine “Vinos” Obren Vukoje ukazao je na činjenicu da vinarstvo u ovoj regiji korača uzlaznom putanjom i sigurnim putem, te da će vinari ovog kraja i ubuduće svojim kvalitetnim proizvodima predstavljati ovu značajnu privrednu granu.

Na više štandova na “Trebinjskim danima vina” predstavilo se 15 vinara sa područja Hercegovine. Posjetiocu su uz “dobru kapljicu” mogli da degustiraju pršut, sir i kajmak i tradicionalna hercegovačka jela.

Otvaranju ove manifestacije prisustvovao je i zamjenik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Zoran Kovačević, te predstavnici javnog, političkog i kulturnog života Hercegovine i Srpske.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+