ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Vigemark: Sporazum o transportnoj zajednici unutrašnje pitanje BiH

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Šef Delegacije EU u BiH Lars Gunar Vigemark rekao je da je pitanje sporazuma o transportnoj zajednici unutrašnje pitanje za BiH, te da i Republika Srpska i Federacija BiH treba da budu uključeni u taj proces.

Vigemark je pozvao političke predstavnike da se ne bave politikantstvom i da ovo pitanje pokušaju riješiti što je prije moguće, te istakao da nema suštinskih prigovora, jer niko ne osporava sadržaj ugovora i njegovu suštinu.

“Naravno da ne izgleda dobro kada ste u procesu popunjavanja Upitnika, izrade mišljenja, sprovođenja reformi, a ne možete da se usaglasite o jednom prostom ugovoru o kojem su svi u suštini saglasni”, rekao je Vigemark za “Glas Srpske”.

On je naveo da je stav EU da je transport veoma važna oblast i u kontekstu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te da nije riječ samo o transportu, nego i regionalnoj saradnji i povezivanju.

Govoreći o akcizama, Vigemark je rekao da je na domaćim liderima, političkim strankama i poslanicima da pronađu rješenje u vezi sa usvajanjem izmjena Zakona o akcizama.

“Možda treba uraditi neku reviziju i razmotriti na koji način su korišćeni prihodi od akciza. Ipak, tu takođe ima i dosta pretjerivanja i nekih pogrešnih informacija i dezinformacija”, rekao je Vigemark. Srna

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+