ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

V. Britanija: Potrebni novi trgovinski sporazumi zbog “Bregzita”

Objavljeno u TRGOVINA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Velika Britanija mora da postigne sporazume o trgovini sa Turskom i Južnoafričkom Republikom, kao i sa ostatkom EU nakon “Bregzita”, izjavio je izvršni direktor kompanije “Ford” za Evropu Džim Farli.

Farli je na konferenciji u Londonu rekao da je za “Ford” sporazum Velike Britanije sa Turskom i Južnoafričkom Republikom jednako važan kao sporazum sa 27 zemalja Unije.

Izvršni direktor je dodao da se trenutno traži način za održavanje slobodnog protoka robe i ljudi, koji bi mogao biti otežan izlaskom Velike Britanije iz EU.

“Provodimo dosta vremena u razmišljanju o tome kako promijeniti djelovanje i kakva podrška Vlade i EU nam je potrebna da bismo izbjegli poteškoće u trgovini”, rekao je Farli.

Američka kompanija “Ford” je najveći proizvođač motora za automobile u Britaniji, a proizvodi i kombi vozila u Turskoj, koja nije dio EU, ali je dio Carinske unije EU. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+