ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Usvojen Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi

Objavljeno u PRIVREDA

BRČKO, Vlada Brčko distrikta usvojila je danas Pravilnik o načinu i uslovima za podsticaj u poljoprivrednoj proizvodnji za ovu godinu, čime su stvoreni uslovi za realizaciju ovogodišnjeg podsticaja u iznosu od sedam miliona KM.

Šef Odjeljenja za poljoprivredu Pejo Mendeš rekao je da će prijem zahtjeva od proizvođača i njihova obrada početi nakon što usvajanje Pravilnika bude objavljeno u Službenom glasniku i obavljene sve pripreme za realizaciju tih aktivnosti.

Najznačajnija novina u ovogodišnjem pravilniku je subvencionisanje troškova osiguranja proizvodnje i gazdinstava, te izgradnje zaštitnih mreža na voćnjacima.

Mendeš je istakao da su zahtjevi proizvođača u novi pravilnik samo djelimično ugrađeni, jer je raspoložvi novac u budžetu za podsticaj u poljoprivredi, u iznosu istom kao i prošle godine, ograničavajući faktor. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+