ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ustavni sud BiH zabranio naplatu potraživanja od “Alumine”

Objavljeno u OSTALO

BANJA LUKA, Ustavni sud BiH zabranio Osnovnom sudu u Zvorniku da sprovodi postupak izvršenja, koje Pavgord vodi protiv “Alumine”.

Ova odluka je stupila na snagu odmah, te se postupak u pogledu bilo kakve naplate na pokretnim, nepokretnim stvarima ili novčanim sredstvima, protiv Alumine ne može sprovoditi.

Ustavni sud BiH je ovu odluku donio po apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka Osnovnog suda u Zvorniku i Okružnog suda u Bijeljini, po osnovu kojih je Pavgord, uveden u izvršni postupak umjesto Ukio banke.

Alumina je i ranije isticala da je Osnovni sud u Zvorniku u ovom izvršenju donosio teško razumljive odluke, među kojima je i odluka kojom se Pavgord uvodi u ovo izvršenje iako je u ranijem toku postupku ovo bilo pravnosnažno zabranjeno.

Advokat kompanije Alumina, Vladimir Milošević, rekao je danas da nema sumnje da je Ustavni sud BIH uvidio opasnost od nastavka izvršenja koje je vodio Pavgord protiv Alumine, te je u tom pogledu, a po našem prijedlogu i sam intervenisao i donio ovu privremenu mjeru zabrane.

“Sve dok Ustavni sud BiH ne odluči konačno o apelaciji Alumine kojom se traži poništaj odluka kojima je Pavgord uveden u ovaj izvršni postupak, Sud u Zvorniku neće biti u mogućnosti da sprovodi ovo izvršenje, kaže advokat Milošević.

U menadžmentu Alumine ističu da ova odluka Ustavnog suda BiH ima značajan efekat na poslovanje fabrike, te da kupci i dobavljači, kao i banke mogu biti sigurni u kredibilitet kompanije.

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (5)

 • Posmatrac

  Hm, ova vijest je svrstana u kategoriju ostalo. Izgleda da nekome ne ide u prilog da bude u fokusu.

 • favorit

  DA JE NEKA VIJEST U KORIST KRIMINALNE BANDE IZ ZVORNIKA I FOČE, OVA VIJEST BI BILA NA NASLOVNICI

 • radnik

  Pa u pravu ste, ovo je velika radosna vijest, 1450 radnika i dalje će dobijati redovne plate sa tendencijom rasta, još 80 radnika treba uskoro da počne raditi ali izgleda to Capital-u nije toliko bitno, do juče su nas podržavali ali u zadnje vrijeme baš i ne, izgledada im više odgovara da vide nove nerede i štrajkove!

 • Milići

  Hvala našem rajku milicu. Da njega ne bi, ni Mile matic nam ovo ne bi ovako rjesio.

  • Banda

   DA VAM NIJE BILO MATICA, SAD BI SE VI IZUVALI ISPRED GOCIJEVE KANCELARIJE U FABRICI. OVDJE SE VIDI DA KRIMINALNI KLAN NISTA NE PREPUSTA SLUCAJU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+