ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Upoznajte finske emojije na Weekend Media Festivalu u Rovinju

Objavljeno u OSTALO

ZAGREB, Finskom ne šetaju polarni medvjedi, ali Deda Mraz jest finski državljanin, a istina je i da Finci imaju riječ za opijanje kod kuće, u potpunoj samoći i donjem vešu – kalsarikännit. 

Te i slične neobične običaje, emocije, omiljene psovke i mitove o svojoj zemlji, Finci su pretvorili u jednu od najuspješnijih digitalnih PR kampanja za koju su dobili mnoštvo međunarodnih nagrada.

Kako su u tome uspjeli, moći će iz prve ruke saznati učesnici jubilarnog desetog izdanja Weekend Media Festivala.

Osnova kampanje su 62 emojija koji predstavljaju Finsku na simpatičan i ironičan način, čineći prvi nacionalni set emoji simbola koje svako može skinuti na mobilni telefon, a vidjelo ih je već oko 250 miliona ljudi širom svijeta.

U Rovinju će ih iz prve ruke predstaviti Petra Theman, direktorica javne diplomatije Ministarstva vanjskih poslova i glavna tajnica Finskog promidžbenog odbora.

„Finska ima mnogo prednosti, kao i neke slabosti, baš kao i svaka zemlja. Pristup komunikaciji brenda zemlje na ovakav iskren, autentičan načinu privukao je nevjerovatan interes i brojne nove kontakte i saradnje“, ističe Petra Theman, čije predavanje o ovom projektu i digitalnom brendiranju zemlje nosi naslov ‘Finski emojiji, analiza slučaja digitalne diplomatije današnjice’.

Deseti Weekend Media Festival ove se godine održava od 21. do 24. septembra u prostorima stare Tvornice duhana u Rovinju, pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

U svom prvom desetljeću Weekend je ugostio gotovo 45.000 učesnika: 1.000 govornika, 35.000 medijskih, marketinških i PR profesionalaca, 3.500 studenata i 5.000 akreditovanih novinara iz cijele regije.

Pozicionirao se kao najveći komunikacijski faestival u jugoistočnoj Evropi, a prvi je najavio i neke od top trendova poput mobilnog oglašavanja, native oglašavanja, digitalizacije, programmatica i blockchaina.

Weekend nije rezervisan samo za predavanja i diskusije, već je i mjesto za partyje i networking koji će ove godine biti podignuti na novi nivo.

Pomno osmišljen muzički program oduvijek je bio jedan od najjačih aduta festivala, a ove godine će biti i iznenađenja prilagođenih velikom jubileju. PR

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+