ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Unisturs” iz Banjaluke najuspješnija turistička agencija

Objavljeno u OSTALO

VRNJAČKA BANJA,  Najuspješnija turistička agencija na području Srbije, Crne Gore i BiH prošle godine bila je banjalučki “Unisturs” iz Republike Srpske – odlučio je danas Upravni odbor Internacionalnog centra za turizam i ugostiteljstvo na današnjem sastanku u Vrnjačkoj Banji.

Upravni odbor, u čijem sastavu su predstavnici turističkih organizacija Srbije, Crne Gore i BiH, donio je odluku o proglašenju najuspješnijih turističkih mjesta – šampiona zadravstvenog turizma, najboljih agencija, hotela, turističkih manifestacija i pojedinaca u 2007. godini.

Za turističko mjesto godine proglašena je Soko Banja, za šampiona ljetnjeg turizma Budva, a za šampiona zdravstvenog turizma “Merkur” iz Vrnjačke Banje.

Za ličnost godine u turizmu proglašen je ministar turizma i ekologije Crne Gore Predrag Nenezić.

Za najuspješniju turističku manifestaciju specijalni žiri je proglasio 57. sabor trubača – Guča 2007., a najbolji hotel je Splendid konferens i spa resort iz Bečića.

Za “viteza kulinarstva” proglašen je Tugomir Kostić-Mirko iz Grand hotela, “Posavina”, Brčko distrikt.

U oblasti novinarstva za najboljeg je proglašen Zlatko Prlenda iz “Turizma plus” iz Sarajeva, dok je “Zlatna čaša gostoljublja” pripala Vrnjačkoj Banji koja ove godine obilježava 140 godina postojanja.

Specijalno priznanje za životno djelo u turizmu pripašće Dušku Vidaku iz Turističke organizacije Vojvodine.

Kako je Srni rekao Dragan Gligorijević, predsjednik stručnog žirija, ova priznanja u vidu zlatne povelje i statue “zlatno turističko srce” biće uručena na 16. manifestaciji “Biramo najuspešnije”, koja će biti održana 23. maja ove godine u hotelu “Interkontinental” u Beogradu.

Komentari |


Komentari (1)

  • Vesna S

    Zeljela bih posjetiti manastir Ostrog pa me zanima da li imate nesto organizovano iz Banjaluke u periodu od 21.5. – 31.5.2010.g.
    Srdacan pozdrav!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+