ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ukupni krediti Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka probili granicu od milijardu KM

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Prema nerevidiranim rezultatima na dan 31.avgusta ove godine ukupni krediti Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka iznosili su milijardu i 12 miliona KM, što predstavlja porast od 24 posto u odnosu na isti period 2006. godine, saopšteno je iz ove banke.

Kako se navodi u saopštenju, u sektorskoj strukturi ukupnih kredita na privredu se odnosi 568 miliona KM, što predstavlja porast od 24,5 posto u odnosu na isti period prošle godine. Krediti stanovništvu učestvuju sa 444 miliona KM, i veći su za 23,4 posto u odnosu na 31.avgust prošle godine.

I pokazatelji ročne strukture kredita Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka su odlični – 87 posto ukupnih kredita čine dugoročni plasmani.

“Kreditna funkcija je jedna od osnovnih funkcija poslovanja banke i stalan rast ukupnih kredita je pokazatelj povećanja obima poslovanja banke i sistema u cjelini. Najveća banka RS danas je jedina na tržištu koja u sve tri ključne bankarske kategorije, aktiva, krediti i depoziti, ima iznose preko milijardu KM”,kaže zamjenik direktora direktora Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka Srećko Bogunović.

Hypo Alpe-Adria-Bank a.d. Banja Luka članica je austrijske Hypo Group Alpe Adria čija je matična banka osnovana 1896. godine u Klagenfurtu i koja posluje na više od 350 lokacija u dvanaest zemalja (Austrija, Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Lihtenštajn, Njemačka, Mađarska, Bugarska i Makedonija), i kroz predstavništvo u Londonu.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+