ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

UIO BiH: Prihodi od indirektnih poreza veći za 80 miliona KM

Objavljeno u FINANSIJE

kmBANJALUKA, Uprava za indirektno oporezivanje /UIO/ BiH prikupila je za tri mjeseca ove godine 1,395 milijardi KM prihoda od indirektnih poreza ili za 80 miliona KM više nego u istom periodu prošle godine, rečeno je u UIO.

Najveće učešće u prikupljenim prihodima od 70,2 odsto ima PDV, kojeg je u prvom kvartalu prikupljeno u iznosu od 979 miliona KM.

Prihodi od PDV-a prikupljeni za prva tri mjeseca ove godine veći su za 61 milion ili za 6,7 odsto nego u istom periodu prošle godine.

Prihodi od akciza ili posebnih poreza u prva tri mjeseca ove godine iznosili su 283 miliona KM i veći su za 8,1 odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prihodi od carina u prva tri mjeseca 2014. godine iznosili su 53,3 miliona KM i veći su za 6,1 miliona KM, ili za 12,8 odsto u odnosu na prva tri mjeseca prošle godine.

Po osnovu putarina u prvom tromjesečju ostvareni su prihodi od 63,2 miliona KM, što je povećanje od 6,9 miliona KM ili 9,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+