ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ugovori o stipendiranju 115 studenata

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, Načelnik opštine Laktaši Milovan Topolović uručio je danas ugovore o stipendiranju 115 studenata sa područja ove opštine koji su pravo na opštinsku stipendiju ostvarili u školskoj 2011/2012. godini.

Ukupno u ovoj školskoj godini opština Laktaši stipendira 302 studenta i 130 srednjoškolca, a u opštinskom budžetu za ove namjene predviđeno je 300.000 KM.

“Odluka o uslovima stipendiranja je prilično liberalna, a svi koji ispune uslove i dobiju stipendiju. Žao nam što zbog ekonomske krize iznosi stipendija nisu veći”, rekao je Topolović na svečanosti dodjeljivanja rješenja o stipendiranju.

On je naglasio da u prvoj godini studija stipendije imaju studenti koji su bili “vukovci” tokom srednje škole, te djeca poginulih boraca i djeca iz socijalno ugroženih porodica, a da od druge godine mogu konkurisati svi ostali redovni studenti.

“Pokušavamo da kriterijume i uslove konkursa prilagodimo potrebama lokalne zajednice u skladu sa strategijom lokalnog razvoja”, rekao je Topolović i dodao da najveći broj stipendija pripada onim studentima sa najvišim prosjekom.

Mjesečne stipendije opštine Laktaši za studente prve godine studija iznose 70 KM, za studente viših godina sa prosjekom do 8,5 iznose 80 KM, a za studente sa prosjekom 8,5 i više 110 KM. Srna

Ključne riječi:  , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+