ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Turskoj najviše radnih dozvola dobili Englezi

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

ANKARA, U Turskoj su prošle godine radnu dozvolu zatražili građani 16 zemalja EU, a najbrojniji su bili državljani Engleske.

Prema podacima Ministarstva za rad i socijalnu politiku u Ankari, prošle godine radnu dozvolu dobilo je 699 državljana Engleske, a prijavu je podnijelo 683 državljana Njemačke i 649 državljana Francuske, prenosi Anadolija.

Država koja bilježi najveći rast građana prijavljenih za radnu dozvolu u samo jednoj godini jeste Grčka sa 179,7 odsto. Radnu dozvolu 2010. godine zatražilo je 128 građana Grčke, dok je prošle godine taj broj porastao na 358.

U prošloj godini za rad u Turskoj dozvolu su zatražili građani 16 zemalja EU – Njemačke, Francuske, Engleske, Italije, Bugarske, Grčke, Rumunije, Holandije, Austrije, Španije, Poljske, Belgije, Švedske, Danske, Irske i Mađarske.

Od ovih 16 zemalja u 2010. godini za rad u Turskoj prijavile su se 3.553 osobe, a zbog krize evra, koja se najviše osjetila u protekloj godini, ovaj broj je prošle godine porastao na 4.792 osobe.

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+