ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U skladištu uskoro mlijeko i šećer

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA, Republička direkcija za robne rezerve će u idućih 15 dana obezbijediti potrebne zalihe mlijeka, a tender za nabavku šećera biće raspisan u ponedjeljak, drugi put, rekao je direktor Direkcije Radovan Samardžija.

– S obzirom na to da se već drugi put na tenderu za nabavku mlijeka javlja isti ponuđač, kako ne bismo rizikovali da ponovno dođe do poskupljenja mlijeka iduće sedmice ćemo potpisati ugovor za nabavku 120.000 litara mlijeka sa firmom “Megle” te će se ova roba u skladištu naći u sljedećih 15 dana – rekao je Samardžija.
On je dodao da Direkcija već raspolaže sa 30.000 litara mlijeka koje je obezbijedio proizvođač “Natura Vita”.
– Za nabavku šećera će u ponedjeljak drugi put biti otvoren tender i ukoliko sve bude u redu sa tenderskom dokumentacijom, oko 60.000 kilograma šećera bi do polovine aprila trebalo da bude u skladištu – rekao je Samardžija.
On je dodao da bi Direkcija trebalo da raspolaže većim količinama zalihe robe, ali da za to sada nema dovoljno novca.
Ostale zalihe
Samardžija je podsjetio da Direkcija raspolaže dovoljnim količinama zaliha svih drugih osnovnih životnih namirnica te da može reagovati u kriznim situacijama u slučaju elementarnih nepogoda.
– Direkcija raspolaže sa zalihama od oko 150.000 litara jestivog ulja, 350.000 komada konzervi mesnih narezaka, 200.000 komada konzervi pašteta, 300.000 kg graška, 320 tona euro dizela, 120 tona bezolovnog benzina – rekao je Samardžija. Glas Srpske

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+