ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Sarajevu ‘Cyber subota’ – mini sajam prilika u IT sektoru

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

SARAJEVO,  Klub mladih Tignum pri NVO Nahla organizirao je danas u Sarajevu “Cyber subotu” – mini sajam prilika u IT sektoru, a povodom Međunarodnog dana žena i djevojaka u nauci. 

Na otvaranju je istaknuto da je riječ o vrlo perspektivnom i unosnom zanimanju, ali i zanimanju budućnosti jer se danas sve oko nas automatizira i postaje digitalno.

Na sajmu su se predstavile IT kompanije, univerziteti i edukacijske ustanove koje su zainteresiranim posjetiocima predstavili prilike za zapošljavanje i samozapošljavanje u IT sektoru, različite perspektive koje donosi ta struka, a sve radi razbijanja predrasuda o “muškim” zanimanjima i “asocijalnim” IT-jevcima.

Osiguran je i nagradni fond za one najuspješnije koji se okušaju u osnovama programiranja.

Maturantice srednjih škola imaju priliku prijaviti se i na mentoring program s mladim programerkama i studenticama tehničkih fakulteta. Riječ je o mladim programerkama koje su u okviru projekta “Ti si IT” pohađale jednomjesečnu edukaciju u polju vještina komuniciranja, timskog rada i poduzetništva.

Polaznicama su na sajmu uručeni certifikati o uspješno završenoj edukaciji. Fena

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+