Capital.ba

U prvoj polovini godine otkaze dobilo 28.185

03.08.2009. / 19:22

otkaz2SARAJEVO, Na evidenciju nezaposlenih u prvih šest mjeseci ove godine u Federaciji BiH prijavilo se ukupno 50.168 lica, od kojih 28.185 po prestanku radnog odnosa, pokazuju podaci Federalnog zavoda za zapošljavanje.

U junu ove godine zaposlena je 4.121 osoba, dok je u toku cijele godine zaposleno 23.289 lica, a sa evidencije Zavoda obrisano je ukupno 44.786 osoba.

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH Edhem Biber smatra da će se stanje do kraja ove godine samo pogoršati.

“Grane koje su najviše ugrožene su građevinarstvo, metaloprerada, drvoprerada i ostale grane koje se bave preradom. Osim njih ugrožene su trgovine, ugostiteljski objekti”, izjavio je Biber za portal “Sarajevo-iks kom” /www.Sarajevo-x.com/.

Biber je dodao da su radnici koji ostaju bez posla često nezaištićeni i teško ostvaraju svoja prava

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!