ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U ponedjeljak evro 119,2 dinara

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar će u ponedjeljak, 25. septembra, biti slabiji prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs će iznositi 119,2091 dinar za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 0,1 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,4 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,6 posto.

 Indikativni kurs dinara prema dolaru miruje na 99,5982 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 1,5 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 10,5 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 17,6 posto.

NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno jednu milijardu i 80 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrijednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone bila je 20. septembra, kada je kurs iznosio 118,9350 dinara za evro, a najniža je zabilježena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara. Tanjug

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+