ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U opticaju lažnih 2.000 dinara

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, U Srbiji su u opticaju falsifikovane novčanice od 2.000 dinara (19 evra) – upozorila je Narodna banka Srbije (NBS).

Blaženka Robović iz NBS-a je rekla da postoji 13 ovakvih falsifikata, a da lažna novčanica od 2.000 dinara ima kao hologram običnu nalijepljenu sivu foliju.

Ona je za RTS pojasnila da je lažna novčanica urađena na komercijalnom papiru, ima primjetnu, blještavu bjelinu, različitu od originalnog zaštićenog papira koji je malo toniran, glatka je, sa nekim nejasnim detaljima.

Prema njenim riječima, građani treba da pregledaju novac koji dobijaju, kao i da eventualnu lažnu novčanicu prijave policiji ili najbližoj banci, kako ne bi bili upleteni u krivično djelo puštanja u opticaj lažnog novca.

Ukoliko se potvrdi da je novčanica lažna, taj falsifikat se oduzima.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+