ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U novom Staračkom domu posao za 30 radnika

Objavljeno u POSAO

staracki-domTOMISLAVGRAD, U novom Staračkom domu u mjestu Kazaginac, opština Tomislavgrad, koji je zvanično otvoren 29. novembra prošle godine, biće zaposleno oko 30 radnika raznih zvanja i zanimanja, od čistačica i kuvara do medicinskih sestara i ljekara, potvrdio je vlasnik doma Nikola Renić.

Renić je rekao novinarima da je nakon 30 godina rada u Njemačkoj ostvario svoj dugogodišnji san, da se vrati u BiH i u rodnom selu izgradi ustanovu za smještaj i brigu o starim, usamljenim i nemoćnim licima, što je i učinio krajem prošle godine.

Naglasio je da je dom izgrađen u skladu sa najvišim evropskim standardima i da raspolaže sa 110 kreveta za smještaj pokretnih i nepokretnih lica.

U njegovu izgradnju uloženo je oko 4,2 miliona KM, od čega 83 je odsto vlastitog kapitala i 17 odsto kreditnih sredstava Razvojne banke Federacije BiH.

“U domu ima još slobodnih mjesta, a cijena smještaja je od 980 KM za pokretna do 1.180 KM za nepokretna lica. Zbog velike potražnje iz susjedne Hrvatske smještajni kapaciteti doma biće uskoro popunjeni”, rekao je Renić i dodao da planirani ukupan prihod ove ustanove u 2009. godini iznosi oko 1,2 miliona KM.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+