ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Litvaniju stigla prva isporuka američkog gasa

Objavljeno u ENERGETIKA, VIJESTI IZ SVIJETA

U Litvaniju stigla prva isporuka američkog gasaKLAJPEDA – U Litvaniju je stigla prva isporuka prirodnog tečnog gasa iz SAD, što predstavlja prekretnicu koja baltičkim zemljama daje nadu da će smanjiti zavisnost od Rusije.

Američki teretni brod sa oko 150.000 metara kubnih gasa pristao je danas u luku u gradu Klajpeda.

Iz Ministarstva energetike Litvanije saopšteno je da su SAD već postale najvažniji strateški partner, a da sada postaju i pouzdan snabdjevač prirodnog tečnog gasa za čitav region, prenosi AP.

Moskva je iskoristila resurse gasa da bi izvršila pritisak na Ukrajinu, što je izazvalo potrebu za projektima koji bi smanjili zavisnost zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza od Rusije. Srna

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+