ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Derventi obilježen završetak projekta energetske efikasnosti

Objavljeno u ENERGETIKA

DERVENTA, U Derventi je danas svečano obilježen završetak projekta energetske efikasnosti kojim se štedi opštinski novac i čuva priroda.

Projekat vrijedan 75.000 KM finansirali su MDG-f program Očuvanje okoliša i klimatske promjene koji provode agencije UNDP, UNV, UNEP, fAO i UNESCO i opština Derventa.

Očekuje se da će uvođenjem mjera energetske efikasnosti u zradi opštine ostvariti godišnja ušteda 15.000 KM i smanjenje potrošnje energije od 45 odsto.

Postavljanje toplotne izolacije i fasade na zgradi opštine Derventa dio je projekta čiji je cilj smanjenje potrošnje energije dobijene iz fosilnih goriva za 5 odsto u narednih pet godina.

Ovaj program provodi se kroz 26 projekata u BiH čija je vrijednosti oko tri miliona dolara.  Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+