ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Crnoj Gori najviše turista iz Srbije

Objavljeno u TURIZAM

PODGORICA, Crnu Goru je u februaru posjetilo 11.792 turista, što je za 25,6 odsto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, a najviše gostiju bilo je iz Srbije, saopšteno je juče iz Zavoda za statistiku Monstat.

Kako se navodi, broj ostvarenih noćenja u februaru je iznosio 51. 799, što je za 7,1 odsto manje u odnosu na uporedni period prošle godine.
Prema podacima Monstata, najviše noćenja ostvarili su turisti iz Srbije 19.1 odsto, Bosne i Hercegovine 12,5, Rusije 11,7, Albanije 4,6 i Italije 2,6 odsto.Gosti iz ostalih zemalja ostvarili su 43,8 odsto noćenja.

Najviše noćenja registrovano je u primorskim mjestima 78,2 odsto, u Podgorici 10,9 i u planinskim centrima 5,5 odsto.
Prema ranijim podacima, Crnu Goru je prošle godine posjetilo 1,37 miliona turista i u tom periodu je od turizma ostvaren prihod od gotovo 700 miliona evra. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+