ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Crnoj Gori krizni porez na plate

Objavljeno u FINANSIJE

PODGORICA, Vlada Crne Gore očekuje da će primjenom mjera štednje za narednu godinu, biti ušteđeno 30 miliona evra, rekao je crnogorski ministar finansija Radoje Žugić.

Žugić je na konferenciji za novinare istakao je da paket mjera štednje, osim smanjenja plata i zamrzavanja penzija, podrazumjeva i uvođenje kriznog poreza na plate od tri odsto.

On je pojasnio da će se krizni porez obračunavati na sve bruto zarade veće od 400 evra u državnim organima i u privatnim firmama.

Novim paketom mjera štednje, koji će važiti u narednoj godini, predviđeno je i smanjenje plata poslanicima za sedam odsto.

Izvršni direktori u kompanijama u kojima je država većinski vlasnik moći će da primaju najviše do dvije prosječne zarade u državi, predsjednici borda direktora do jedne zarade, a članovi borda do 50 odsto prosječne zarade. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+