ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Crnoj Gori 200.000 turista

Objavljeno u TURIZAM

 

PODGORICA,  U Crnoj Gori boravi oko 200.000 turista, što predstavlja povećanje veće od osam odsto u odnosu na prethodne godine, navodi se u zajedničkom saopštenju Nacionalne turističke organizacije i Nacionalnih parkova Crne Gore. 

Najviše turista boravi na Budvanskoj rivijeri, a popunjenost hotela u Budvi iznosi 98 odsto. Nakon Budve, najviše gostiju boravi u Herceg Novom i Ulcinju.

U Herceg Novom popunjenost hotela iznosi 90 odsto, dok na Ulcinjskoj rivijeri hoteli bilježe povećanje gostiju za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Znatan broj turista zabilježen je i na sjeveru Crne Gore. Na Žabljaku se od početka ljetnih mjeseci bilježi povećanje broja gostiju za više od 60 odsto, a trenutna popunjenost hotela iznosi 95 odsto.

U Kolašinu je većina turističkih kapaciteta popunjena imajući u vidu da je u toku Internacionalni tango kamp sa više od 600 učesnika iz cijelog svijeta.

“Osim turista iz regiona i Rusije, koji su najbrojniji, trenutno u Crnoj Gori boravi značajan broj gostiju iz Velike Britanije, Francuske, NJemačke, Mađarske, Ukrajine, Poljske, te skandinavskih zemalja”, navodi se u saopštenju.

Iz dvije turističke organizacije ističu da vlada i sve veći interes za Nacionalne parkove, što pokazuje da je turistička ponuda sjevernih i centralnih krajeva sve atraktivnija.

Nacionalni parkovi Crne Gore su od početka godine do 10. avgusta registrovali 193.843 prodatih ulaznica što je za pet odsto više u odnosu na prošlu godinu.

U prvih deset dana avgusta posebno dobru posjećenost imali su nacionalni parkovi na sjeveru. Nacionalni park “Durmitor” posjetilo je 18 odsto više turista, a više od 58 odsto Nacionalni rak “Bigradska Gora”, a sve je veći broj zainteresovanih i za Nacionalni park “Prokletije”. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+