ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U budžetu nije predviđen dug Srpskoj

Objavljeno u FINANSIJE

SARAJEVO, Novoizabrani premijer Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je Srni  da u budžetu Federacije za 2011. godinu nije predviđen dug prema Republici Srpskoj od 48,3 miliona KM na osnovu raspodjele prihoda od poreza na dodatu vrijednost.

Nikšić je istakao  da je očigledno da dug postoji i da je Federacija obavezna da to poravna.

“Ne kukamo, riješićemo to. Mislim da ćemo se dogovoriti o tome”, rekao je Nikšić, pred početak sjednice Predstavničkog doma federalnog Parlamenta.

On je naglasio da je juče upućen dopis kojim se traži da se Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje izjasni o tom dugu, dok novoizabrana Vlada FBiH ne zauzme stav i “ne uđe u materijale”.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je ranije da će predstavnici Srpske u Upravnom odboru Uprave za indirektno oporezivanje BiH insistirati da FBiH najkasnije do kraja juna Srpskoj vrati 48,3 miliona KM koliko duguje na osnovu raspodjele prihoda od poreza na dodatu vrijednost.

Tegeltija je naveo da je ukupan dug FBiH prema Srpskoj na osnovu raspodjele prihoda od PDV-a 52,97 miliona KM, dok je dug Srpske prema FBiH 4,57 miliona KM.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH trebalo bi danas da razmatra po hitnom postupku prijedloge budžeta FBiH za 2011. godinu od 1,699 milijardi KM i zakona o izvršenju budžeta, uprkos odluci kojom Centralna izborna komisija BiH poništava konstituisanje Doma naroda i izbor rukovodstva Federacije.

Ovogodišnji prijedlog budžeta je manji za 164 miliona KM u odnosu na prošlogodišnji, a u odnosu na njegovo izvršenje manji za 35 miliona KM.

Parlament Federacije BiH po hitnom postupku razmatra budžet jer 31. marta ističe odluka o privremenom finansiranju koju je početkom godine nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+