ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U Brusu 31 od 41 uzorak rakije neispravan

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Poljoprivredna inspekcija u Srbiji je prilikom kontrole u opštini Brus utvrdila da je 31 od ukupno 41 uzorak rakije neispravan.

Iz Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Srbije  saopšteno je da je kontrola izvršena kod pet proizvođača sa teritorije opštine Brus.

Dvojica proizvođača nisu posjedovala rješenja o ispunjavanju uslova proizvodnje i upisa u Registar rakija, što ukazuje na nelegalnu proizvodnju i prodaju, navodi se u saopštenju.

Zatečeno je 500 litara rafinisanog etanola, tri litra aromata i 160 litara tečnosti sa ogromnom količinom metanola, koja služi za falsifikovanje voćnih rakija.

Od zatečenih 17 500 litara rakije uzeti su uzorci 41 proizvoda.

Kako je najavljeno, protiv odgovornih lica biće podnesene krivične prijave, zbog ugrožavanja zdravlja i života ljudi.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+